05Απρ

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά είδη δίαιτας, με μεγάλο μέρος του πληθυσμού άλλοτε να τις υιοθετεί με απόλυτη ακρίβεια και άλλοτε να τις απορρίπτει λόγω της δυσκολίας στην εφαρμογή τους σε μια μακροχρόνια βάση.  Αν λοιπόν έχετε ακούσει κι εσείς για α) τη δίαιτα Dukan, β) τη δίαιτα Paleo, γ) τη δίαιτα Atkins, δ) τη δίαιτα χωρίς γλουτένη,ε) τη δίαιτα των μονάδων, ε) τη δίαιτα βάσει της ομάδας αίματος, στ) τη δίαιτα του στρατού – Military Diet, ζ) τη Δίαιτα Super Shred, η) τη Δίαιτα Σκαρσντεϊλ, θ) τη Δίαιτα Ornish ι) τη Δίαιτα Hey ή και τη Δίαιτα Beverly Hills τότε μπορείτε να καταλάβετε σε τι ακριβώς αναφερόμαστε! Φυσικά, αυτές είναι κάποιες μόνο από τις Δίαιτες που κυκλοφορούν καθώς αυτές έχουμε συναντήσει κατά καιρούς να «φιγουράρουν» σε πολλά site ή ομάδες ατόμων στο διαδίκτυο ή να τις εφαρμόζουν με απόλυτη πειθαρχία διάφοροι διάσημοι και να μας προτρέπουν να ακολουθήσουμε κι εμείς τον εκάστοτε τρόπο διατροφής.

…Όμως αλήθεια … όσα κι αν γνωρίζουμε για κάθε μία από αυτές τις Δίαιτες, είτε είναι λίγα είτε πολλά, πως μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι αυτή η Δίαιτα με την οποιαδήποτε ονομασία μπορεί κάλλιστα να μας ταιριάζει και να μπορούμε να την υιοθετήσουμε; Καλό θα ήταν να αναρωτηθούμε πρωτίστως αν έχει ληφθεί υπόψη από έναν ειδικό το ιστορικό μας, ο οποίος μπορεί να καταγράψει το συνήθη τρόπο διατροφής μας συνεπώς και του τρόπου ζωής μας προκειμένου να γίνει μια παρέμβαση επί τούτου, λαμβάνοντας υπόψη το αν ακολουθούμε κάποια φαρμακευτική αγωγή, το αν έχουμε κάνει τις βασικές μετρήσεις που εκτίθενται σε μια γενική αίματος συμπεριλαμβανομένου των εξετάσεων χοληστερίνης, ουρικού οξέος, σακχάρου, τριγλυκεριδίων για την εκτίμηση του μεταβολισμού αλλά και γενικότερα το να έχει γίνει μια εξατομικευμένη προσέγγιση του καθενός μας καθότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο και συνεπώς δεν μπορούμε να ακολουθούμε όλοι τα ίδια.

Μην εμπιστεύεστε τον οργανισμό σας και τις ανάγκες που πραγματικά έχει, στην οποιαδήποτε εφαρμογή μιας ακόμη δίαιτας ή στην υιοθέτηση συνηθειών που δεν αντικατοπτρίζουν το δικό σας τρόπο ζωής. Αυτό που χρειάζεστε είναι απλά να δείξετε εμπιστοσύνη στο σώμα σας, να μάθετε να ακούτε τις ανάγκες που έχει, να μπορείτε να ξεχωρίζετε τη πραγματική από τη συναισθηματική πείνα και συνεπώς να του δίνετε ποικιλία θρεπτικών συστατικών σε ημερήσια βάση γιατί αυτά θα λειτουργήσουν ως ασπίδα προστασίας αυτού. Αγαπήστε και Φροντίστε το σώμα σας, πειραματιστείτε με τις γεύσεις, μπείτε στη κουζίνα σας και δοκιμάστε νέα υλικά και νέες παρασκευές χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται υπερκατανάλωση.

Η καλύτερη Δίαιτα είναι η δική σας, αυτή που θα υιοθετήσετε βάσει του ιστορικού σας, των δικών σας αναγκών, των δικών σας αρεσκειών ή μη, του τρόπου ζωής σας και του εκάστοτε ελεύθερο χρόνου που διαθέτετε. Αποφύγετε την εφαρμογή διαιτών στερητικού τύπου γιατί όσο ελκυστικές κι αν φαίνονται απλά σας καλούν σαν τις …. Σειρήνες (…ναι αυτές της Ελληνικής μας Μυθολογίας!).

Αυτό που χρειάζεστε πραγματικά, είναι αλλαγή του τρόπου διατροφής σας όχι μόνο για το Σήμερα αλλά και για το Αύριο, μη το ξεχνάτε!

 

Πηγή Εικόνας: pixabay.com

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

error: Content is protected !!
Send this to a friend