Γεια σας!

Ονομάζομαι Σιάχου Κωνσταντίνα και είμαι Πτυχιούχος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, Θεσσαλονίκης!

Η εμπειρία μου ως Διαιτολόγος-Διατροφολόγος ξεκίνησε το 2012 ως ασκούμενη ακόμη, στο Π.Γ.Ν «Αττικόν» όπου διεκπεραίωσα τη εξάμηνη πρακτική μου άσκηση ενώ ακολούθως ολοκλήρωσα τη Πτυχιακή μου εργασία με θέμα «Συμμόρφωση παιδιών με Χρόνια Νεφρική Νόσο σε εξατομικευμένη διαιτητική προσέγγιση» στο Γενικό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης η οποία βαθμολογήθηκε με «Άριστα 10», μέρος της οποίας παρουσίασα σε ομιλία μου στο 11ο Μακεδονικό Συνέδριο Διατροφής, που πραγματοποιήθηκε επίσης στη Θεσσαλονίκη, το 2015.

Η επιθυμία μου όμως για συνεχή μάθηση συνεχίστηκε και μετά το πέρας των σπουδών μου, όπου παρακολούθησα το έτος 2014-2015 τα μαθήματα του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Εξειδίκευσης στις Διατροφικές Διαταραχές και στη Παχυσαρκία (Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity) από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (National Center for Eating Disorders-NCfED) και από το Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (British Psychological Society -BPS). Αντίστοιχα, το 2019, ολοκλήρωσα τον κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων με τίτλο “Ειδικός Αθλητικής Διατροφής”, υπό την αιγίδα της “Διεθνούς Κοινότητας Αθλητικής Διατροφής” των Η.Π.Α. Τόσο όμως κατά τη διάρκεια των σπουδών μου όσο και μετά το πέρας αυτών, έχω παρακολουθήσει πληθώρα συνεδρίων που σχετίζονται με το τομέα της Διατροφής και με την Υγεία μας γενικότερα.

Από το 2014 έως το 2018 ήμουν υπεύθυνη διαιτολόγος-διατροφολόγος σε φαρμακείο όπου κάποιες από τις αρμοδιότητες αφορούσαν την διατροφική συμβουλευτική αλλά και την επιστημονική υποστήριξη προϊόντων όπως συμπληρωμάτων διατροφής και προϊόντων ειδικής  διατροφής σε πελάτες του χώρου ενώ από το 2017 έως το 2018 εργαζόμουν παράλληλα ως διαιτολόγος-διατροφολόγος σε ιδιωτικό γραφείο με στόχο την εξατομικευμένη προσέγγιση των ατόμων που έχρηζαν διατροφικής υποστήριξης. Στη συνέχεια, το 2019-2020 ασκούσα το επάγγελμά μου κατ’ οίκον, εφαρμόζοντας στη συνέχεια τη δυνατότητα της διατροφικής υποστήριξης από απόσταση (online sessions), με τη χρήση τεχνολογικών μέσων. Από το 2021, διατηρώ το διαιτολογικό μου γραφείο, στο Περιστέρι ενώ αποτελώ τακτικό Μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδας.

Γνωρίστε με

error: Content is protected !!
Send this to a friend