Συχνές Ερωτήσεις

  • 1. Τι πρέπει να γνωρίζω για τον Διαιτολόγο - Διατροφολόγο που πρόκειται να συνεργαστώ;
    Ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με τον οποίο πρόκειται να συνεργαστώ, θα πρέπει να έχει α) Πτυχίο Α.Ε.Ι ή Α.Τ.Ε.Ι Διατροφής και Διαιτολογίας της Ελλάδας ή ισοτίμου σχολής της αλλοδαπής και β) Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος.
  • 2. Ποιο το κόστος και η συχνότητα των συνεδριών;
    Η συχνότητα των συνεδριών εξαρτάται από το ιστορικό και τις ανάγκες του κάθε ατόμου ενώ όσο αφορά το κόστος αυτών, ενημερώνεστε κατόπιν τηλεφωνικής μας επικοινωνίας.
  • 3. Πόσο βάρος είναι φυσιολογικό να χάνω και πως θα το παρακολουθούμε;
    Η φυσιολογική απώλεια βάρους κυμαίνεται μεταξύ 0,5 – 1 κιλό την εβδομάδα κι ως εκ τούτου η συνολική απώλεια ανά μήνα κυμαίνεται μεταξύ 2-4 κιλά. Η ανάλυση σύστασης σώματος και η μέτρηση περιμέτρων σώματος συνδράμουν στην αξιολόγηση της πορείας του κάθε διαιτώμενου.
  • 4. Με έχουν κουράσει οι δίαιτες. Υπάρχει άλλος τρόπος να βοηθήσω τον εαυτό μου να διαχειριστεί καλύτερα το σωματικό του βάρος;
    Η διατροφική αξιολόγηση μέσω των μετρήσεων, της λήψης ιστορικού αλλά και των κατάλληλων ερωτηματολογίων και τεστ που δίνονται, στοχεύουν στην εξατομικευμένη διαχείριση του κάθε διαιτώμενου. Πλην των δομημένων προγραμμάτων διατροφής, υπάρχει η δυνατότητα συμμόρφωσης στις αρχές της ισορροπημένης διατροφής μέσω άλλων μεθόδων, εξίσου αποτελεσματικών.
  • 5. Μπορώ να ακολουθήσω δίαιτα express ή δίαιτα αποτοξίνωσης;
    Οι δίαιτες αυτές στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης και συνεπώς δεν εφαρμόζονται στο γραφείο. Αντιθέτως, η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών μέσω της διατροφικής εκπαίδευσης παρουσιάζει εξαιρετικά μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.
  • 6. Υπάρχει η δυνατότητα να κάνω τεστ δυσανεξίας τροφίμων στο γραφείο σας;
    Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα καθότι τα τεστ αυτού του τύπου στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης. Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας το 2016, δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ της τροφικής υπερευαισθησίας και του μεταβολικού ρυθμού ή του σωματικού βάρους.
  • 7. Χρειάζεται να μαγειρεύω ξεχωριστό φαγητό από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς μου;
    Όχι δεν χρειάζεται και μάλιστα θα προηγείται συζήτηση για τα γεύματα της εβδομάδας. Αντίστοιχα, θα υπάρχει συζήτηση τόσο για το απόθεμα σε τροφές που τυχόν υπάρχουν στο σπίτι όσο και για νέα υλικά που θέλουμε να εντάξουμε.
  • 8. Χρειάζεται να μαγειρεύω σε καθημερινή βάση;
    Η παρασκευή σπιτικού φαγητού είναι ιδιαίτερα σημαντική ώστε να γνωρίζουμε επακριβώς τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί αλλά και το τρόπο που μαγειρεύονται όσα έχουμε επιλέξει, χωρίς ωστόσο να είναι απαραίτητο να μαγειρεύετε σε καθημερινή βάση. Τα υλικά, ο τρόπος μαγειρέματος, η συχνότητα των διαφόρων παρασκευών είναι μόνο κάποια από τα θέματα συζήτησής μας σε κάθε ραντεβού.
  • 9. Το πρόγραμμα διατροφής που θα ακολουθώ θα είναι πολύ αυστηρό;
    Η εξατομίκευση έχει καθοριστικό ρόλο στο σχεδιασμό κάθε προγράμματος διατροφής, συνεπώς κανένα από αυτά δεν είναι στερητικού τύπου αλλά αντιθέτως κατάλληλα σχεδιασμένο για τις δικές σας μοναδικές ανάγκες.
  • 10. Θα στερηθώ τα γλυκά;
    Μια ισορροπημένη διατροφή περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφίμων και δεν χαρακτηρίζεται από «καλά» και «κακά» τρόφιμα. Όλα μπορούν να έχουν θέση στη διατροφή μας, αρκεί να γνωρίζουμε το πως να διαχειριζόμαστε τη κάθε τροφή ώστε να νιώθουμε πραγματικά καλά και να έχουμε τον έλεγχο.