Συχνές Ερωτήσεις

Ο Διαιτολόγος – Διατροφολόγος με τον οποίο πρόκειται να συνεργαστώ, θα πρέπει να έχει α) Πτυχίο Α.Ε.Ι ή Α.Τ.Ε.Ι Διατροφής και Διαιτολογίας της Ελλάδας ή ισοτίμου σχολής της αλλοδαπής και β) Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος.

Η συχνότητα των συνεδριών εξαρτάται από το ιστορικό και τις ανάγκες του κάθε ατόμου ενώ όσο αφορά το κόστος αυτών, ενημερώνεστε κατόπιν τηλεφωνικής μας επικοινωνίας.

Η φυσιολογική απώλεια βάρους κυμαίνεται μεταξύ 0,5 – 1 κιλό την εβδομάδα κι ως εκ τούτου η συνολική απώλεια ανά μήνα κυμαίνεται μεταξύ 2-4 κιλά. Η ανάλυση σύστασης σώματος και η μέτρηση περιμέτρων σώματος συνδράμουν στην αξιολόγηση της πορείας του κάθε διαιτώμενου.

Η διατροφική αξιολόγηση μέσω των μετρήσεων, της λήψης ιστορικού αλλά και των κατάλληλων ερωτηματολογίων και τεστ που δίνονται, στοχεύουν στην εξατομικευμένη διαχείριση του κάθε διαιτώμενου. Πλην των δομημένων προγραμμάτων διατροφής, υπάρχει η δυνατότητα συμμόρφωσης στις αρχές της ισορροπημένης διατροφής μέσω άλλων μεθόδων, εξίσου αποτελεσματικών.

Οι δίαιτες αυτές στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης και συνεπώς δεν εφαρμόζονται στο γραφείο. Αντιθέτως, η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών μέσω της διατροφικής εκπαίδευσης παρουσιάζει εξαιρετικά μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα καθότι τα τεστ αυτού του τύπου στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης. Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας το 2016, δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ της τροφικής υπερευαισθησίας και του μεταβολικού ρυθμού ή του σωματικού βάρους.

Όχι δεν χρειάζεται και  μάλιστα θα προηγείται συζήτηση για τα γεύματα της εβδομάδας. Αντίστοιχα, θα υπάρχει συζήτηση τόσο για το απόθεμα σε τροφές που τυχόν υπάρχουν στο σπίτι όσο και για νέα υλικά που θέλουμε να εντάξουμε.

Η παρασκευή σπιτικού φαγητού είναι ιδιαίτερα σημαντική ώστε να γνωρίζουμε επακριβώς τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί αλλά και το τρόπο που μαγειρεύονται όσα έχουμε επιλέξει, χωρίς ωστόσο να είναι απαραίτητο να μαγειρεύετε σε καθημερινή βάση. Τα υλικά, ο τρόπος μαγειρέματος, η συχνότητα των διαφόρων παρασκευών είναι μόνο κάποια από τα θέματα συζήτησής μας σε κάθε ραντεβού.

Η εξατομίκευση έχει καθοριστικό ρόλο στο σχεδιασμό κάθε προγράμματος διατροφής, συνεπώς κανένα από αυτά δεν είναι στερητικού τύπου αλλά αντιθέτως κατάλληλα σχεδιασμένο για τις δικές σας μοναδικές ανάγκες.

Μια ισορροπημένη διατροφή περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφίμων και δεν χαρακτηρίζεται από «καλά» και «κακά» τρόφιμα. Όλα μπορούν να έχουν θέση στη διατροφή μας, αρκεί να γνωρίζουμε το πως να διαχειριζόμαστε τη κάθε τροφή ώστε να νιώθουμε πραγματικά καλά και να έχουμε τον έλεγχο.

FAQ

error: Content is protected !!
Send this to a friend