Εξατομικευμένα Προγράμματα & Διατροφική Εκπαίδευση

Στο Be nutritious, τα προγράμματα διατροφής εξατομικεύονται ενώ προσφέρεται διατροφική εκπαίδευση σε κάθε συνεδρία!

ip8
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;
 

Σημαίνει ότι το πρόγραμμα που θα σχεδιαστεί σε διαφορετικό χρόνο από το χρόνο που πραγματοποιείται η κάθε συνεδρία, θα είναι:

  • Μοναδικό, καθότι δεν έχουμε όλοι το ίδιο βάρος, ύψος, ηλικία, σύσταση σώματος και γενικότερα τις ίδιες ανάγκες, ιδιαιτερότητες, προτιμήσεις  κτλ.
  • Εύκολο, βάσει του δικού σας διαθέσιμου χρόνου για τη τήρηση των γευμάτων, είτε αυτό αφορά τη προετοιμασία-παρασκευή είτε τον χρόνο κατανάλωσής τους.
  • Με Ποικιλία, καθώς θα υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις γευμάτων καθημερινά, κατόπιν συζήτησης, προκειμένου να ακολουθείτε το κάθε πρόγραμμα με ευχαρίστηση.
  • Στις Γεύσεις σας, καθότι θα προτείνονται «οικεία» τρόφιμα, αλλά και νέα, τα οποία θα προστίθενται ως εναλλακτικές προτάσεις, κατόπιν συζήτησης.

Συνοπτικά, αξίζει ωστόσο να αναφέρουμε και τις εξής χρήσιμες πληροφορίες που χαρακτηρίζουν τα προγράμματα διατροφής που σχεδιάζονται στο γραφείο:

  • Λαμβάνεται υπόψιν η διατροφή των υπόλοιπων μελών του σπιτιού (όπου αυτό είναι εφικτό) ώστε να μαγειρεύεται ένα οικογενειακό φαγητό. Αυτό θα γίνεται προκειμένου  να αποφεύγεται το να τρώει ο διαιτώμενος κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους.
  • Η λίστα τροφίμων σχεδιάζεται έπειτα από συνεννόηση, ενώ οι προμήθειες που υπάρχουν σε πλεόνασμα, μπορούν να αξιοποιηθούν και σε επόμενη συνεδρία, δίνοντας παράλληλα συμβουλές οικονομίας.
  • Οι προτεινόμενες συνταγές που «συνοδεύουν» κάθε πρόγραμμα διατροφής, συμβάλλουν θετικά στο να αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον η διατροφή που ακολουθείται. Φυσικά, δεν είναι λίγες οι φορές που με αυτό το τρόπο δοκιμάστηκαν επιλογές τροφίμων για τις οποίες υπήρχε μια σχετική άρνηση στην αρχή, η οποία στη συνέχεια παρακάμφθηκε.
ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ;
 

Η Διατροφική Εκπαίδευση είναι το σημαντικότερο «όπλο» που θα έχετε στα χέρια σας, εφόσον ολοκληρωθεί η συνεργασία μας. Τόσο από την αρχή των συνεδριών όσο και μέχρι να κάνουν το κύκλο τους, η διατροφική εκπαίδευση θα αποτελεί το κλειδί για να μπορείτε να νιώθετε ότι έχετε τον έλεγχο στην διατροφή σας. Να θυμάστε μόνο ότι ποτέ δεν είναι αργά να μάθετε πράγματα που μπορεί να βελτιώσουν το τρόπο διατροφής και συνεπώς της ζωής σας, αρκεί να το θέλετε!

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα των μέσων που χρησιμοποιούνται στο γραφείο για να αποτελέσει μια τέτοιου είδους εκπαίδευση μια εύκολη, απλή, προσιτή κι ευχάριστη διαδικασία:

  • χρήση προπλασμάτων τροφίμων (αληθοφανή μοντέλα των τροφίμων)
  • χρήση βιβλίων, posters, sou-pla, παρουσιάσεων στον Η/Υ
  • παροχή έντυπου ή ηλεκτρονικού υλικού ποικίλης θεματολογίας σχετικά με το τομέα της διατροφής