τεστ Dna διατροφής

Τεστ Dna διατροφής Τι είναι, σε τι χρησιμεύει, γιατί το χρειάζεσαι;

Τα τεστ Dna διατροφής παίρνουν διαρκώς όλο και μεγαλύτερη δημοσιότητα το τελευταίο διάστημα.

Ακούμε και διαβάζουμε για διάφορα διατροφογονιδιωματικά τεστ σε μέσα και κοινωνικά δίκτυα. Θα χρησίμευε όμως πολύ να ενημερωθούμε υπεύθυνα προτού προβούμε σε μια τέτοια διαδικασία.

Τι ακριβώς λοιπόν είναι ένα τεστ Dna διατροφής; Πόσο χρήσιμες είναι οι πληροφορίες που μας δίνει σχετικά με την καθημερινή μας διατροφή; Σε τι μας ωφελεί και για ποιο λόγο χρειάζεται να το κάνει κάποιος;

Τι είναι το τεστ Dna διατροφής

Η Διατροφογονιδιωματική είναι επιστήμη που μελετά τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των γονιδίων και της διατροφής, με αντίκτυπο στην υγεία μας.

Μέσω αυτής της επιστήμης, απαντώνται ερωτήματα σχετικά με τη διαφορετικότητα των ατόμων και το πως αυτά μπορούν να δρουν εντελώς διαφορετικά ακόμη κι όταν τα ερεθίσματα είναι ίδια (για παράδειγμα όταν υιοθετούν ένα ίδιο μοτίβο δίαιτας).

Το DNA αποτελεί τον γενετικό μας κώδικα. Αυτός ο κώδικας, μπορεί να προσφέρει αξιοσημείωτες πληροφορίες αναφορικά με την πορεία της υγείας μας.  Οι πληροφορίες που λαμβάνονται από ένα τεστ Dna διατροφής, συμβάλλουν στη βαθύτερη διερεύνηση της προδιάθεσης και των αναγκών που υπάρχουν.

Αυτό, μας βοηθά ώστε να επιλεχθεί ένα κατάλληλο πλάνο διατροφής και πρόγραμμα άσκησης. Μας δίνει την δυνατότητα δηλαδή να προσαρμοστούμε απόλυτα στις μοναδικές ανάγκες του καθενός από εμάς.

Σε τι χρησιμεύει

Αυτό το σύγχρονο εργαλείο εξατομίκευσης, μας προσφέρει συμβουλές για την διαχείριση βάρους, την καρδιομεταβολική υγεία, την αποτοξίνωση και τις αντιοξειδωτικές ανάγκες

Επίσης, για τον μεταβολισμό των ιχνοστοιχείων, την απορρόφηση βιταμινών, τις τροφικές ευαισθησίες, το αθλητικό μας προφίλ και την προδιάθεση για τραυματισμούς.

Οι πληροφορίες που μας δίνονται, χρησιμεύουν για μια ζωή. Το τεστ γίνεται μια φορά, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται επανέλεγχος μετά από κάποιο διάστημα. Είναι ένα απλό και ανώδυνο τεστ, με αξιοπιστία και ακρίβεια στις αναλύσεις του.

Επιπροσθέτως, το τεστ Dna διατροφής απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας. Ο υγιεινός τρόπος ζωής και ως εκ τούτου η πρόληψη η οποία συμβάλλει θετικά, αποτελεί μια επιθυμία του συνόλου του πληθυσμού. Επιπλέον αυτό το τεστ αφορά τα άτομα που:

  1. έχουν δοκιμάσει ποικίλα διατροφικά πρότυπα και δίαιτες χωρίς κάποιο αξιοσημείωτο αποτέλεσμα
  2. έχουν δύσκολο καθημερινό πρόγραμμα, με πολλές και ενίοτε απαιτητικές υποχρεώσεις και δραστηριότητες
  3. βρίσκονται στην παιδική και εφηβική ηλικία
  4. ασχολούνται με τον αθλητισμό είτε σε επαγγελματικό είτε σε ερασιτεχνικό επίπεδο

Γιατί χρειάζεται να κάνει κάποιος το διατροφογονιδιωματικό τεστ DNA;

Η εξατομικευμένη διατροφή είναι αυτό που χρειάζεται να υιοθετήσει ο καθένας από εμάς.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να προσφέρουμε στο μοναδικό οργανισμό μας, όλα όσα πραγματικά έχει ανάγκη. Παρά το γεγονός ότι η γενετική είναι μόνο ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην υγεία και την ευεξία μας, είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο να έχει μελετηθεί το γενετικό μας προφίλ, ως μέρος της συνολικής εικόνας που παρουσιάζουμε και όχι μεμονωμένα.

Με ένα τεστ Dna διατροφής μπορούμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη φροντίδα στο σώμα μας. Θα έχουν ληφθεί υπόψιν όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας και ως εκ τούτου θα λάβουμε γνώση ως προς την παρέμβαση που χρειάζεται να κάνουμε σε εξωγενείς παράγοντες (τρόπος ζωής, διατροφής, στρες κτλ.).

Πού μπορεί να κάνει κάποιος το τεστ Dna διατροφής;

Στο Be Nutritious με έδρα το Περιστέρι, διενεργούνται διατροφογονιδιωματικά τεστ.

Η συλλογή παρειακού επιχρίσματος γίνεται με τη χρήση μιας ειδικής μπατονέτας. Ακολούθως, τοποθετείται με ασφάλεια  σε ειδικό κουτί και στη συνέχεια σε σακούλα που εσωκλείεται και αποστέλλεται εντός της ημέρας στην εταιρεία, η οποία αναλαμβάνει την ανάλυση.

Για την διεξαγωγή των αποτελεσμάτων χρειάζονται 15 ημέρες περίπου και τα δεδομένα αποστέλλονται στην προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση του εξεταζόμενου. Πριν την έναρξη της εξέτασης, τηρούνται όλα τα απαραίτητα σχετικά με την τήρη των προσωπικών δεδομένων όπως ορίζει η διάταξη GDPR.

Ποιά τεστ dna διατροφής διαθέτουμε

 iDNA Test Διατροφής

Μας βοηθά να ελέγξουμε αποτελεσματικότερα το βάρος μας, να αποφύγουμε τροφές που μας ενοχλούν, να κατανοήσουμε τις διατροφικές μας επιλογές και να δούμε πόσο εύκολα ο οργανισμός μας μπορεί να αποβάλλει τις τοξίνες.

iDNA Test 3 σε 1

Μας παρέχει βαθύτερη γνώση των αναγκών μας σε τρόφιμα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και προπονητικό σχήμα ώστε να έχουμε τα μέγιστα οφέλη για την υγεία μας και τις αθλητικές μας επιδόσεις.

Προγραμματίστε το δικό σας τεστ Dna διατροφής

Θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συγκεκριμένη εξέταση;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να λύσετε όλες τις απορίες σας. Αν επιθυμείτε να προγραμματίσετε την εξέταση σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, με όποιον από τους ακόλουθους τρόπους σας εξυπηρετεί:

Κοινοποιήστε:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Benutritious

Σχετικά άρθρα

αφυδάτωση

Αφυδάτωση: Προσέχουμε για να έχουμε (νερό)

Η αφυδάτωση είναι μια δυσάρεστη και ενδεχομένως επικίνδυνη κατάσταση την οποία όλοι μας πρέπει να φροντίζουμε να αποφεύγουμε. Το καλοκαίρι έφτασε, ο υδράργυρος ήδη έχει χτυπήσει κόκκινο και η ανάγκη

Βασικός μεταβολισμός

Ο Βασικός μεταβολισμός και τα μυστικά του

Ο Βασικός Μεταβολισμός ή αλλιώς Βασικός Μεταβολικός Ρυθμός (BMR) εκφράζει την ελάχιστη ενέργεια που απαιτείται ώστε ο οργανισμός μας να εκτέλεσει τις βασικές του λειτουργίες. Η ενέργεια που καταναλώνουμε ημερησίως

Αδηφαγική Διαταραχή

Η Αδηφαγική Διαταραχή και η αντιμετώπιση της

Η Αδηφαγική Διαταραχή (Binge Eating Disorder) ανήκει επίσημα στις διαταραχές πρόσληψης τροφής και αποτελεί ψυχική πάθηση με τα δικά της διακριτά χαρακτηριστικά. Αναγνωρίστηκε επίσημα ως Διατροφική Διαταραχή το 1994 από

υγιεινά σνακ για παιδιά

Υγιεινά Σνακ για παιδιά

Προτάσεις για υγιεινά σνακ για παιδιά που θα προσφέρουν χαμόγελο στα αγαπημένα σας βλαστάρια! Όταν τα παιδιά είναι μικρά, βασίζονται σε εμάς τους μεγάλους να επιλέξουμε ποια τρόφιμα θα αποτελούν