η πιο διάσημη δίαιτα

Η πιο διάσημη δίαιτα είναι η δική σου

Ποιά λές να είναι η πιο διάσημη δίαιτα;

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά είδη δίαιτας. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού άλλοτε τις υιοθετεί με απόλυτη ακρίβεια και άλλοτε τις απορρίπτει λόγω της δυσκολίας στην εφαρμογή τους σε μια μακροχρόνια βάση. 

Ξέρεις ποια είναι η πιο διάσημη δίαιτα;

Καταρχάς; Είσαι σίγουρος-η ότι ξέρεις όλες τις δίαιτες; Έχεις ακούσει για την δίαιτα Dukan; Την δίαιτα Paleo; Την δίαιτα Atkins;

Έχεις μήπως ακούσει για την δίαιτα χωρίς γλουτένη, την δίαιτα των μονάδων ή την δίαιτα βάσει της ομάδας αίματος; Και δεν είναι μόνο αυτές οι επιλογές. Υπάρχει η δίαιτα του στρατού, η Δίαιτα Super Shred, η Δίαιτα Σκαρσντεϊλ, η Δίαιτα Ornish, η Δίαιτα Hey και η Δίαιτα Beverly Hills.

Φυσικά, αυτές είναι κάποιες μόνο από τις Δίαιτες που κυκλοφορούν. Τις έχουμε συναντήσει κατά καιρούς να «φιγουράρουν» σε πολλά site ή ομάδες ατόμων στο διαδίκτυο. Πολλοί δηλώνουν ότι τις εφαρμόζουν με απόλυτη πειθαρχία. Διάφοροι διάσημοι πάλι μας προτρέπουν να ακολουθήσουμε κι εμείς τον εκάστοτε τρόπο διατροφής.

Λες να σου ταιριάζει μια δίαιτα της μόδας;

Όσα κι αν γνωρίζεις για κάθε μία από αυτές τις Δίαιτες, πώς μπορείς να είσαι σίγουρος/η ότι αυτή η Δίαιτα μπορεί να σου ταιριάζει;

Πριν κάνεις οτιδήποτε, καλό θα ήταν να αναρωτηθείς πρωτίστως αν έχει ληφθεί υπόψη από έναν ειδικό το διατροφικό ιστορικό σου. Ένας ειδικός της διατροφής μπορεί να καταγράψει τον συνήθη τρόπο που τρέφεσαι. Συνεπώς, μπορεί να κατανοήσει και τον τρόπο ζωής σου προκειμένου να κάνει την αντίστοιχη παρέμβαση.

Ειδικότερα, έχει σημασία αν ακολουθείς κάποια φαρμακευτική αγωγή, αν έχεις κάνει βασικές αιματολογικές εξετάσεις. Δείκτες όπως η χοληστερίνη, το ουρικού οξύ, το σάκχαρο και τα τριγλυκερίδια έχουν μεγάλη σημασία για την εκτίμηση του μεταβολισμού μας. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο και συνεπώς δεν μπορούμε να ακολουθούμε όλοι τα ίδια.

Όχι, δεν σου ταιριάζει η πιo διάσημη δίαιτα

Μην εμπιστεύεσαι λοιπόν τον οργανισμό σου και τις ανάγκες του σε οποιαδήποτε δίαιτα που σου υπόσχεται. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υιοθετείς συνήθειες που δεν αντικατοπτρίζουν τον δικό σου τρόπο ζωής.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι να μάθεις να δείχνεις εμπιστοσύνη στο σώμα σου. Να μάθεις να ακούς τις ανάγκες σου και να μπορείς να ξεχωρίζεις την πραγματική από την συναισθηματική πείνα. Όταν το μάθεις αυτό, θα θρέψεις το σώμα σου με μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών σε ημερήσια βάση.

Αυτό θα λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας και θα λειτουργήσει ευεργετικά. Και όσο περνάει ο καιρός, θα βλέπεις τα θετικά αποτελέσματα!

Κι΄’αν δεν χρειάζεται να βρώ ποιά είναι η πιο διάσημη δίαιτα, τι χρειάζεται να κάνω;

Αγάπησε και φρόντισε το σώμα σου. Αν δεν γνωρίζεις πώς να το κάνεις, απευθύνσου σε έναν έμπειρο επιστήμονα της διατροφής να σε εκπαιδεύσει.

Η καλύτερη Δίαιτα λοιπόν είναι η δική σου, αυτή που θα υιοθετήσεις βάσει του ιστορικού σου, των δικών σου αναγκών. Αυτή που θα μάθεις να κάνεις μόνος σου με καθοδηγητή τον Διατροφολόγου σου σύμφωνα με τις αρεσκείες σου.

Σου προτείνω να αποφύγεις την εφαρμογή οποιασδήποτε στερητικής δίαιτας. Όσο ελκυστικές και να φαίνονται, θα έχουν αντίθετο αποτέλεσμα και ίσως σε οδηγήσουν σε λάθος μονοπάτια και σε κάποια Διατροφική Διαταραχή.

Αυτό που χρειάζεσαι πραγματικά, είναι μικρές αλλαγές στον τρόπο διατροφής σου. Όχι μόνο για το Σήμερα, αλλά και για το Αύριο. Μην το ξεχνάς!

Κοινοποιήστε:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Benutritious

Σχετικά άρθρα

ουρολοίμωξη διατροφή

Ουρολοίμωξη και Διατροφή

Η ουρολοίμωξη (UTI), εμφανίζεται όταν παθογόνα βακτήρια εισέρχονται στην ουρήθρα και προκαλούν μόλυνση και φλεγμονή.  Πρόκειται για μία συνήθη δυσμενή συνθήκη, η οποία χρήζει κατάλληλης διαχείρισης.   Έτσι, ένα μεγάλος

υδατάνθρακες

Υδατάνθρακες: Μάθε για το «κλειδί» της επιτυχίας

Οι υδατάνθρακες είναι συστατικό τροφίμων και μάλιστα αποτελούν τη πιο σημαντική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό! Για πολλούς ωστόσο, είναι ένα περιττό συστατικό το οποίο χρειάζεται οπωσδήποτε να αποφύγουν, προκειμένου

η πιο διάσημη δίαιτα

Η πιο διάσημη δίαιτα είναι η δική σου

Ποιά λές να είναι η πιο διάσημη δίαιτα; Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά είδη δίαιτας. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού άλλοτε τις υιοθετεί με απόλυτη ακρίβεια και άλλοτε τις απορρίπτει

τροφές για τον εγκέφαλο

Τροφές για τον εγκέφαλο

Υπάρχουν τροφές για τον εγκέφαλο που βελτιώνουν την οξύτητα και τις νοητικές λειτουργίες του; Φυσικά και υπάρχουν! Γνωρίζετε γενικά πως ο εγκέφαλος αποτελείται από περίπου 100 δισεκατομμύρια κύτταρα (νευρώνες) που